Trampoliner er farlige for børn

I kølvandet på de mange havetrampoliner følger en voldsom stigning i antallet af børneulykker. Fra 2006 til 2009 er antallet af børneulykker steget med 148 procent. Det viser nye tal fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital.  

Ulykkestrampoliner gavner koordinationen

- Det er foruroligende, at der sker så mange ulykker på havetrampolinerne. Trampolinerne har som udgangspunkt mange fordele. De medvirker til at øge børns fysiske aktivitet, og børnene får bedre balance- og koordinationsevne, som er vigtige elementer i deres udvikling. Men de mange ulykker vidner om, at der er brug for mere fokus på, at sikkerhedsreglerne overholdes. Blandt andet er det meget vigtigt, at børnene er under opsyn af en voksen, når de hopper", siger Peter Frandsen, der er bestyrelsesmedlem i Børneulykkesfonden og direktør for Odense Universitetshospital.

Ulykkes Analyse Gruppen, som samarbejder med Børneulykkesfonden, har i en årrække registreret ulykker med trampoliner på Fyn, og omsættes disse til trampolinulykker på landsplan, ser man følgende udvikling:

2006: ca. 3200 registrerede trampolinulykker

2007: ca. 5700 registrerede trampolinulykker

2008: ca. 6400 registrerede trampolinulykker

2009: ca. 8000 registrerede trampolinulykker

 

Gode råd ved brug af havetrampolin:

Oversigt

    Oversigt