I det fynske folks tjeneste

Transportminister vil have sekssporet motorvej

Motorvejene er ved at drukne i biler og lastvogne. Hvert år stiger trafikken nemlig på vejene, og det betyder, at trafikken oftere bryder sammen. Nu vil transportministeren have en sekssporet motorvej fra Århus over Fyn til København.

Sneglefart og lange køer

Hvert år stiger trafikken med godt fem procent på motorvejene, og en prognose fra Vejdirektoratet vurderer, at fremtiden bliver lige så slem. Her vil trafikmængden stige med 32 procent frem til 2015. Sneglefart og lange køer bliver oftere konsekvensen af den udvikling. Det skriver Jyllands-Posten onsdag.

Flere trafikforskere peger på, at man bliver nødt til at bygge flere motorveje for at aflaste trafikken, men den ide afviser transportminister, Flemming Hansen, (K). Han lover i stedet en sekssporet motorvej mellem Århus og København.

- I stedet for at anlægge nye motorveje skal man udvide de eksisterende der, hvor behovet er. Og jeg tror utvivlsomt, at vi vil have en sekssporet motorvej på hele strækningen fra København til Århus i løbet af relativt kort tid, siger Flemming Hansen til Jyllands-Posten.

Han vil dog ikke sætte årstal på udvidelsen af motorvejen.

42.300 biler på fynsk motorvej

Der kører 42.300 biler på den fynske motorvej hver dag, og det tal er steget med 13,7 procent siden 2001.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.