Travl morgen med lockout

3000 fynske folkeskolelærere må fra tirsdag morgen ikke gå på arbejde på grund af lockout. Det rammer omkring 70.000 skoleelever og lige så mange familiers hverdag.

Så er lockouten i gang. Folkeskoler, friskoler, privatskoler, efterskoler og flere andre skoler står fra tirsdag tomme hen. Nogle skoler er helt lukket, mens andre holder delvist åbent, og gennemfører spredt undervisning med lærere ansat som tjenestemænd.

På Tåsingeskole i Svendborg rammer konflikten som alle andre steder.

- Det er en træls dag for os der elsker folkeskolen og godt kan lide undervisning. Vi kan kun opretholde undervisning og tilsyn for 19 ud af 45 klasser, siger Kasper Føns, soleleder på Tåsingeskolen i Svendborg.

0204 konflikt

Den aflyste undervisning har været varslet længe, og forældrene har allerede forberedt sig på en lang konflikt.

- Den her uge ud har de fleste organiseret sig. Vi har været gode til at hjælpe hinanden, og mange har også gjort sig tanker om næste uge, hvis konflikten fortsætter, siger Susanne Linnet Aagaard, der er formand for skolebestyrelsen på Tåsingeskolen.

Mens eleverne altså må blive hjemme, så betyder lockouten ikke at lærerne kan holde fri. Overalt på Fyn møder lærerne op foran skolerne for at vise, at det ikke er med deres gode vilje, at de ikke må komme ind og undervise.

Efter fremmødet ved skolerne, går mange lærere til møder, og herefter fortsætter lærerne med både faglige aktiviteter og initiativer rettet mod forældre, bedsteforældre og børn.

Ved Rosengårdsskolen var omkring 40 lærere mødt op.

- Vores budskab er, at lærerne har ikke ønsket lockout. Vi vil gerne undervise. Jeg synes ikke, at der er blevet lyttet til os, siger Jan Andersen, der er tillidsrepræsentant på Rosengårdsskolen i Odense.

Oversigt

    Oversigt