I det fynske folks tjeneste

Tre anholdt efter aktion mod kulskib

To finner og en dansker anholdt efter forsøg på at borde kulskib med 165.000 ton kul om bord. Aktionen var iværksat af Greenpeace.

Fyns Politi anholdte tre greenpeace-aktivister i Nyborg

1 af 3

Fyns Politi har anholdt tre Greenpeaceaktivister, der i dag i Storebælt forsøgte at borde kulskibet "Hanjin Imabari". De anholdte er en mand og en kvinde fra Finland samt en dansk mand. De vil blive sigtet for en af straffelovens paragraffer 183 a og 184, der handler om at gribe ind i manøvreringen af blandt andet skibe, oplyser vagtchef Lars Thede, Fyns Politi.

- Det er det rene vanvid, de har haft gang i. Der var høje bølger, og det kunne have udviklet sig til en livsfarlig situation, hvis de var faldet over bord, siger han.

Aktivisterne forsøgte at hægte stiger fast på den 300 meter lange og 50 meter brede bulk carrier, men besætningen var forberedt, og fik afmonteret stigerne, inden aktivisterne kunne kravle om bord. samtidig oversprøjtede besætningen aktivisterne med vand fra skibets brandslanger.

Aktivisternes formål var at stoppe skibet, der var på vej med 165.000 ton kul fra Sydafrika til kulterminalen ved Enstedværket i Aabenraa. Terminalen drives af energiselskaberne Dong Energy og svenske Vattenfall i fællesskab. Skibet er chartret af Vattenfall.

Politiets jurister vil i løbet af aftenen vurdere, om aktivisterne skal fremstilles i grundlovsforhør, eller om de skal løslades.