Tre års fængsel for at smugle heroin

To 18-årige mænd fra Odense er hver blevet idømt tre års fængsel for forsøg på at smugle tre kilo heroin fra Pakistan til Danmark.

Bagmændene udnyttede deres umodenhed og unge alder, mener dommeren. Det skriver Ritzau.

En rejse til Sunny Beach i Bulgarien skulle have været belønningen for at smugle tre kilo heroin til Danmark. I stedet endte det tirsdag med tre års fængsel hver for to 18-årige mænd fra Odense.

De to mænd har tilstået og fortalt, hvordan de i sommer blev lokket til at flyve fra Pakistan til Danmark med godt tre kilo heroin i kufferterne.

De to har forklaret, at de blev viklet ind i et spind af tjenester og blev udnyttet af nogle mænd, som de så op til. Også dommeren var enig i, at de to blev udnyttet på grund af deres umodenhed og unge alder.

De to unge mænd blev gennem en ven introduceret til nogle
udenlandske mænd og fik at vide, at de ville få en tur med alt betalt til det populære ungdomsferiemål i Sunny Beach, hvis de gjorde mændene en tjeneste og smuglede narko for dem.

Det gjorde de, men turen med narkoen til Danmark endte i lufthavnen i
Berlin, hvor de to blev anholdt.

De to bad om tid til at tænke over, om de vil anke straffen til landsretten. De tre mænd, der lokkede dem til at smugle narkoen, kommer for retten i januar.

Oversigt

    Oversigt