I det fynske folks tjeneste

Tre-dobbelt bankrøver anholdt

Gerningsmanden til de 3 bankrøverier i Odense i juni er anholdt, og Fyns Politi betragter nu sagen som fuldt opklaret.

Fotos fra det første røveri blev begået 11 juni 2008 kl. 15.18 mod Sydbanks filial på Skibhusvej i Odense.

Den anholdte mistænkes for at have begået 3 bankrøverier i Odense inden for kun 8 dage.

Det er røveriet 11. juni mod Sydbank på Skibhusvej i Odense, røveriet 16. juni mod Sparekassen Faaborg på Bogensevej i Næsby og røveriet 19. juni også mod Sparekassen Faaborg på Bogensevej.

Gerningsmanden er en 38-årig mand, som er godt kendt af politiet i forvejen. Han har tidligere boet i Odense, men har afsonet en længerevarende fængselsstraf. Han er tilmeldt en adresse på Bornholm.

Den 38-årige blev anholdt allerede 19. juni om aftenen på Hovedbanegården i København. Han var blevet genkendt da han med en kniv begik er røveri mod et posthus i Hedehusene

Her blev han genkendt, fordi han også har var uden maskering.

Ved anholdelsen var han i besiddelse af næsten 24.000 kroner, som han opbevarede i strømperne.

Københavns Vestegns Politi fremstillede ham i grundlovsforhør, hvor han blev fængslet i 4 uger.

Røveripenge brugt til narko

Sagen fra Hedehusene blev kædet sammen med røverierne i Odense efter at Ekstra Bladet i weekenden offentliggjorde fotos fra postrøveriet, oplyser vicepolitikommissær Per A. Petersen fra Fyns Politi.

Politiet på Fyn undersøgte den 38-åriges baggrund og kunne så konstaterede, at han allerede var fængslet på Sjælland for postrøveriet i Hedehusene.

Da den 38-årige tirsdag blev afhørt om røverierne i Odense erkendte han, og aflagde han fuld tilståelse. Han forklarede blandt andet, at han efter det sidste røveri i Odense om eftermiddagen kørte med tog til København. Udbyttet fra røverierne er brugt til indkøb af narko.

Politi efterforsker fortsat sagen omkring den benyttede pistol og kniv, samt det tøj der blev fundet efter det sidste røveri.

Det videre sagsforløb om 3 røverisager i Odense er nu overført til København Vestegnens Politi i Glostrup.