I det fynske folks tjeneste

Tre fynske boligområder risikerer nedrivning

Vollsmose og Solbakken i Odense og Byparken/Skovparken i Svendborg er på listen over de områder, hvor regeringen vil gøre en særlig indsats - herunder nedrivning af boligblokke.

03:17

1 af 2

Regeringen er klar til at bruge bulldozere for at løse de problemer, der findes i ghettoområder.

- Det nytter ikke noget at poste flere penge i at male facader. Vi står over for særlige problemer, der kræver særlige løsninger. Vi vil rive murene ned. Vi vil åbne ghettoerne mod samfundet. Vi skal turde sige, at nogle boligblokke skal rives ned, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin åbningstale til Folketinget.

Løkke oplyser, at regeringen vil afsætte en halv milliard kroner til arbejdet.

Statsministeren mener direkte, at de danske værdier er under pres i ghettoerne.

Ikke murene, men menneskene

Planerne om nedrivning bliver dog ikke modtaget med glæde ude
i ghettoområder, skriver Ritzau.

- Problemerne er ikke bygningernes skyld, det er menneskernes.

Det er dem, man skal arbejde med, siger Mehmet Taskin, der er næstformand i beboerforeningen i Tåstrupgård.

Han siger, at selv nye bygninger hurtigt vil bære præg af ghettolivet.

- En ny bygning kan se godt ud i et år, men efter et år ligger der bleer med lort på gaden, og der er smadrede ruder og graffiti, siger Mehmet Taksin.

Heller ikke Allan Søstrøm, der er direktør i Boligselskabet Præstehaven i Århus, der blandt andet omfatter det belastede område Bispehaven, synes om at rive boligblokke ned.

- En nedrivning løser ikke problemet. Det flytter blot problemet. Indsatsen skal fokuseres i områderne. Det gør man ikke ved at nedsætte et nyt udvalg eller en ny arbejdsgruppe. Det gør man ved at tage hårdt fat inde i områderne med en intensiv indsats af socialpædagogiske medarbejdere og politi, siger Allan Søstrøm.