Tre fynske byer med i projekt Bedre Byrum

Ringe, Kerteminde og Odense har fået hver deres projekt med blandt 24 udvalgte i hele landet, som går ud på at skabe bedre byrum. De 24 projekter er udvalgt blandt ialt 114 ansøgninger.

-

Ringe, Kerteminde og Odense har fået hver deres projekt med blandt 24 udvalgte i hele landet, som går ud på at skabe bedre byrum. De 24 projekter er udvalgt blandt ialt 114 ansøgninger.

Kerteminde vil gerne have fornyet den centrale plads omkring kirken. Odense vil omlægge til- og frakørselsarealerne ved Vollsmosecentret.

Ringe Kommune håber at skabe en model for at bevare parkeringspladser i bymidten på en sådan måde, at brugerne får en oplevelse ud af det.

Udviklingsprojekter
Det er Fonden Realdania, der har indhentet ideoplæg til skabelse af bedre byrum. Ialt 114 forslag er kommet fra alle egne af landet. Heraf har fondens særlige bedømmelsesudvalg udvalgt 24 forslag fra 20 forskellige kommuner. Tre af dem er fra Fyn.

De 24 forslag skal de næste tre måneder udvikles til egentlige projekter med støtte fra Realdania.

Parkering med oplevelser
Ringes forslag handler om at gøre noget ved 150 parkeringspladser midt i byen. Pladserne ligger langs bagsiden af butikkerne i Algade og er nabo til et sygehus og en kirke.

Stedet har længe været en torn i øjet på de lokale, udover at der er en vis trafikal risiko, fordi der er gennemkørende trafik.

\"Det nemmeste ville være at lukke parkeringspladserne; men det kan vi ikke, hvis vi skal bevare et handelsliv i Ringe,\" siger Poul Mathiesen, Ringe Kommune.

Derfor har kommunen sammen med at arkitektfirma udarbejdet et forslag til, hvordan man bevarer parkeringspladserne, forbedrer sikkerheden og samtidig giver pladsen nyt liv og brugerne en oplevelse.

Folkebestyrelse
Hvordan det præcist skal gennemføres og kommer til at se ud, skal det forestående udviklingsarbejde vise.

En af ideerne er at danne en folkelig bestyrelse med naboer, handelstandsforening og andre relevante medlemmer. Den skal så garantere, at pladsen får nyt liv, og at brugerne får f.eks. fem overraskelser om året.

Det kunne være forskellige aktiviteter, rabatordninger i butikker og andet, siger Poul Mathiesen.

Oversigt

    Oversigt