Tre fynske havne med i kamp om Storstrømsbro

Både Nyborg Havn, Spodsbjerg på Langeland og Lindøterminalen har meldt sig ind i kampen om at få en del af kagen til det nye Storstrømsbyggeri, oplyser Dagens Byggeri.

Det er Vejdirektoratet, der har udbuddt opgaverne til det kommende byggeri af Storstrømsbroen. Alle havne i Østdanmark har haft mulighed for at lægge billet ind på opgaverne, som er blevet præsenteret på en møderække i efteråret og i januar.

I følge folketingsmedlem Erling Bonnesen(V), var der dog sat så kort tidsfrist til at fremkomme med projektforslag og beregninger, at

Langeland Kommune reelt var udelukket på forhånd. Transportministeren afviser dog også, at tidsfristerne har været for korte.

- Vejdirektoratet har i denne proces givet alle ansøgere lige vilkår. Vejdirektoratet mener derfor ikke, at Langeland Kommune har været udelukket på forhånd. Om kommende entreprenører på projektet vil placere opgaver på Langeland, er det ikke muligt at sige noget om på nuværende tidspunkt, oplyser transportminister Magnus Heunicke til Dansk Byggeri.

Men sammen med Nyborg og Odense har Langeland Kommune dog ansøgt.

Oversigt

    Oversigt