Tre mænd fængslet for datatyveri: Pas på med at gå på din netbank

Tre mænd er fængslet for at have installeret software på offentligt tilgængelige computere. Softwaren stjæler data om blandt andet login til netbanken.

Politiet opfordrer til, at man passer på med at anvende offentligt tilgængelige computere, efter at tre mænd er fængslet for bedrageri.

Hvad der præcist ligger i "offentligt tilgængelige computere" vides endnu ikke med sikkerhed, men det kan være computere på biblioteker og jobcentre.

De tre mænd på 23, 28 og 34 år blev onsdag ved et grundlovsforhør i Retten i Esbjerg varetægtsfængslet i fire uger. Sigtelsen lyder på omfattende databedrageri.

Mændene er sigtet for at have skaffet sig adgang til andres kontooplysninger og derefter overført eller forsøgt at overføre penge til andre konti, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Fakta

Bedragerierne skulle være sket ved, at gerningsmændene har installeret såkaldte keyloggere på offentlige tilgængelige computere i flere byer. Præcist hvor fremgår af hensyn til efterforskningen ikke.

Politiet opfordrer dog folk til at være forsigtige - især når man bruger en offentligt tilgængelig computer.

- Husk at være ekstra opmærksom, når du logger på din netbank, betaler på nettet med mere, hvis du benytter en offentligt tilgængelig computer eller offentligt tilgængeligt wi-fi, lyder opfordringen fra politiet.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre.

Oversigt

    Oversigt