I det fynske folks tjeneste

Claus Holm hylder også rygeosten: Tre nye rygeostopskrifter er klar her

Claus Holm er også blevet rygeostambassadør - og det fejrer han ved at præsentere tre nye rygeostopskrifter.

00:14

Kokken Claus Holm har lavet tre rygeostopskrifter. Se dem længere nede i artiklen. Video: Masoud Jafari Pouia

Claus Holm er tosset med den fynske rygeost. Så tosset, at han i anledning af Rygeostens Dag på fredag har lavet tre nye opskrifter, som alle indeholder den folkekære fynske råvare.

- Jeg er tosset med rygeost. Rygeosten er først og fremmest fra verdens fedeste ø, men derudover er det også en kæmpesmagsgiver. Jeg er vild med den, siger Claus Holm til TV 2/Fyn.

Claus Holm er selv fra Sydfyn, hvorfor det måske også er derfor, at han nære så tætte følelser til den fynske ost. 

Specielt til TV 2/Fyn og fynboerne, præsenterer kokken her tre opskrifter, hvori rygeosten indgår.

Så hvis du selv vil prøve kræfter med nogle af opskrifterne, så kan du finde dem lige her:

Fynsk pandepizza:

Det skal du bruge:

 

1 rulle pizzadej

1 pakke rygeost

1 spsk sennep

1 bakke små tomater

1 bdt purløg

Lidt frisk spinat

Hvidløgs olie

6 skiver spegeskinke

 

Sådan gør du:

 

Bag pizza af på en varm pande med lidt hvidløgsolie på Ca. 5 min på hver side.

Kom rygeost på pizza, den ene halvdel- den anden får lidt sennep og smør det lidt ud- herpå spinat blade- halve tomater og skiver af skinke- fold pizza over- tryk den sammen- deles i to med en kniv,, så er der smag på alle niveauer

Se mere

Den fynske hotdog:

Det skal du bruge:

 

2 stk hotdogsbrød – gerne brioche- fås i Kvickly

1 pakke små gode pølser med masser af kød i Salt og peber

1 dl æble eddike

1 citron

Salt og peber

1 tsk røget salt

1 spsk sennep

1-2 rødløg pillet og skåret i tynde skiver ¼ rygeost

3 spsk fløde eller kærnemælk

 

Sådan gør du:

 

Pølserne ristes af på en pande ca 5-7 min- krydres med salt og peber Løget pilles og skæres i tynde skiver- vendes med æbledike- salt peber og røget salt- marinere 15 min.

Brødet lunes 4-5  min 180 grader- skær et trekantet hul i toppen Rygeost piskes med kærnemælk eller fløde sammen med salt og peber – sennep Kommes i en sprøjte pose- sprøjtes i brødet sammen med lidt sennep- pølsen ned i- top med de syrlige løg- bum- og du må hjertens gerne tilsætte agurk eller lige det du vil have

 

Se mere

Rygeost bolsje og banan i lime:

Det skal du bruge:

 

En lille pakke rygeost

2 lime

1 banan

1 bdt frisk esdragon

Salt og peber

1 spsk honning

1 pakke wonton

Frisk purløg

Skal det være frækt, så tilsæt karry eller anden krydderi der kilder

 

Sådan gør du:

 

Skræl og del bananen – vendes i limesaft- honning peber og esdragon- lad det stå 15 min Kom en klat rygeost med purløg og evt karry på wonton plader- rulles og klemmes som et bolsje Bages i varm ovn 200 grader 7-8 min Serveres på de syrlige bananer- jeg elsker denne snack

Se mere