Tre skoler på vej mod lukning på Nordfyn

Tre skoler i Nordfyns Kommune risikerer at blive lukket. Det er i hvert fald embedsmændenes anbefaling forud for budgetforhandlingerne.

Nulte klasse på Klinteskolen i Nørreby er så småt begyndt at lære bogstaverne at kende, men når de til næste år skal lære at sætte dem sammen er det ikke sikkert, det bliver på Klinteskolen. For embedsmændene i Nordfyns Kommune anbefaler nu i deres spareplan, at man lukker den lille landsbyskole.

"Det er jeg utroligt ked af," siger Dorthe Søndergaard, der er formand for skolebestyrelsen. 

Ved at lukke Klinteskolen sammen med Løkkemarksskolen ved Uggerslev og Kongslundskolen i Skovby kan kommunen i bedste fald spare 7,8 millioner kroner, som kan pynte lidt på det 52,3 millioner kroner store underskud.

Derudover frygter Dorthe Søndergaard, at en lukning vil få store konsekvenser for lokalsamfundet:

"Vi mister en skole, vores omdrejningspunkt i lokalsamfundet. Hvis skolen lukker, går det ikke kun ud over skolen, men også ud over idrætsforeningen, brugsen og hvad vi ellers har." 

Det er en holdning, de lokale bakker op om.

"Hvis de lukker skolen, kan vi også lige så godt overveje at lukke brugsen. Vi er et lille landsbysamfund, der ikke kan overleve uden hinanden," understreger David Lorentzen, der er uddeler i Dagli' Brugsen.

Oversigt

    Oversigt