Tre unge anholdt for hjemmerøveri

Tre unge mænd fra Svendborg blev tirsdag anholdt og fremstillet i grundlovsforhør sigtet for et hjemmerøveri begået for snart to år siden.

Fyns Politi havde stillet sagen i bero og opgivet at få opklaret hjemmerøveriet, der blev begået ved midnatstid 16. februar 2011 på Hellet i Tved i Svendborg.

Men fornylig henvendte et vidne sig til Fyns Politi, og fortalte, at hun havde hørt en mand fortælle, at han havde begået hjemmerøveriet sammen med to andre unge.

Tirsdag skred Fyns Politi til anholdelse, og de tre mænd på 17, 18 og 19 år bliver tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg.

Ved overfaldet blev parret truet med en pistol, som formentlig er en attrap. Desuden blev manden i huset slået, så han måtte på skadestuen for at blive syet, oplyser advokaturchefen.

De tre sigtede er lokale unge, som ifølge politiet kendte lidt til ofrene i forvejen. De mente, at parret, der er sidst i 50'erne, lå inde med kontanter.

Sagen kan dog ikke blive bedømt efter den kraftige skærpelse af straffeloven om hjemmerøveri. Det var i sommeren 2011, at straffeloven blev ændret, så et egentligt hjemmerøveri som udgangspunkt skal udløse en straf på fængsel i fem år.

Og dette hjemmerøveri blev altså begået inden lovændringen. Et såkaldt ægte eller egentligt hjemmerøveri defineres som situationer, hvor der ingen relation overhovedet er mellem offer og gerningsmand.

Ved grundlovsforhøret tirsdag eftermiddag blev den 19-årige varetægtsfængslet, mens de to yngste blev løsladt. De to unge mænd på 17 og 18 år er dog fortsat sigtet i sagen.

Oversigt

    Oversigt