Spraydåse kastet fra motorvejsbro: Tre unge anholdt

Siden en 33-årig kvinde blev dræbt, efter en betonklods blev smidt ned på den fynske motorvej, har hele landet oplevet kast mod biler på motorvejene. Nu er tre helt unge mænd anholdt i Aarhus.

Politiet arresterede onsdag eftermiddags tre unge mænd i alderen 16 til 20 år i forbindelse med en spraydåse, som blev kastet ned på motorvejen fra broen, som fører E 45 under Gl. Viborgvej ved Aarhus. Det skriver DR Østjylland.

Der er tale om tre unge fra lokalområdet. 

 - De to er blevet løsladt og den ene 16-årige sidder stadig på politigården og skal fremstilles i grundlovsforhør i formiddag, fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi, Per Bennekow.

Den 21. august blev en 33-årig tysk kvinde dræbt, da en 30 kilo tung betonklods blev kastet ned fra motorvejsbroen ved Langesøvej. Hendes 36-årige mand ligger fortsat i koma, mens parrets femårige søn er tilbage i Tyskland. 

Siden den sag har der været flere episoder, hvor der er blevet kastet ting ned på biler fra motorvejsbroer. I mandags var det i området omkring Aalborg - her blev en ambulance ramt, da den kørte med en patient med hjertestop. Også en personbil, hvor en 69-årig kvinde sad ved rattet, var mål for stenkasterne. Begge køretøjer blev ramt, men ingen kom til skade.

To dage senere blev to unge på 17 år anholdt i den sag. De to forklarede, at det var æbler, at de havde kastet med - og ikke sten.

Alligevel afviser Østjyllands Politi at der er tale om, at de tre unge fra Aarhus er blevet inspireret af for eksempel den tragiske episode på Fyn.

 Var de tre på nogen måde inspireret af al den omtale af ting, der bliver smidt ned fra broerne?

 - Nej, der er ved vores afhøring ikke kommet noget frem om, at de skulle være blevet inspireret af andre, som har kastet med ting.

 - Men det her er jo en fuldstændig tåbelig handling, som vi ser med meget stor alvor på, siger vagtchefen til DR Østjylland.

Fyns Politi opfordrer stadig folk til at henvende sig, hvis de har oplsyninger i sagen.

 

Oversigt

    Oversigt