Tredje på stribe: GOG afviste KIF i hektisk afslutning

KIF var tæt på det store comeback i slutfasen, men GOG red stormen af og sikrede den tredje sejr på stribe.

Det fynske håndboldflagskab fra Gudme ligger på andenpladsen i herrernes bedste håndboldrække efter seks spillerunder, mens KIF Kolding København fortsat roder rundt i den tunge ende af tabellen.

Det er en kendsgerning efter lørdagens møde mellem de to traditionsklubber. Her vandt GOG for øjnene af 1.626 tilskuere på hjemmebane 24-22 efter en hektisk afslutning, hvor KIF var tæt på at hente en GOG-føring på fem mål.

Dermed er GOG på ni point efter holdets tredje sejr på stribe, mens KIF bliver på fem point.

KIF var ellers i teten med knebne føringer i det meste af første halvleg, men foran eget publikum sluttede GOG halvlegen bedst af og gik til pause foran med 11-9.

I anden halvleg kæmpede KIF sig til føring på 14-13, men det blev også den sidste af slagsen til udeholdet.

Særligt på grund af en stribe tekniske fejl formåede GOG at vende billedet til egen fordel i opgørets sidste del.

Godt midtvejs i anden halvleg reducerede KIF's Magnus Landin til 17-18, men så blev spændingen midlertidigt punkteret. GOG kom således på 22-17 med syv minutter tilbage.

KIF nægtede dog at overgive sig, og med fire mål i træk kom holdet på 21-22 med lidt mere end to minutter tilbage.

Det blev også 22-23, og ved denne stilling forpassede KIF en gylden chance for udligning, da Philip Stenmalm fra egen ende sendte bolden forbi et tomt GOG-mål.

I stedet fik GOG lov til at køre et langt angreb til sidst, hvor Jon Andersen afgjorde affæren med målet til 24-22 med syv sekunder tilbage.

I lørdagens tidlige kamp sejrede Mors-Thy med 29-22 ude over Skanderborg efter 13-13 ved pausen.

Hjemmeholdet kom fremragende fra start og førte 6-1 og 8-3, men forspringet smuldrede, som første halvleg skred frem.

Mors-Thy scorede syv mål i streg og kom på 16-13 tidligt efter pausen, og derfra styrede udeholdet sejren sikkert hjem.

Med sejren kom Mors-Thy på seks point for seks kampe, mens Skanderborg har to point.