Triatlon-fest for fynboerne

I 2018 er Fyn vært for det internationale triatlonforbunds Multisport Festival, men indtil da kan Fynboerne deltage i en optakt fyldt med aktiviteter og fest.

Fynboerne kan glæde sig til fire VM'er på en uge er, når Multisport Festival 2018 skal foregå på Fyn, men allerførst er der folkelig opvarmning.

Det kommer til at ose af triatlon, fest og ballade i de næste par år på Fyn. Der bliver nemlig sat gang i en masse events, så Fynboerne "kommer i form" til 2018.

- Man vil kunne opleve fest og ballade, for det handler også om at skabe en god stemning og fest, der involverer de lokale kulturinstituationer og idrætsforeninger. På den måde skabes noget lokal forankring for den her internationale event, siger eventchef for Multisport Festival, Ulrich Ammundsen.

Ifølge ham er det helt essensielt, at begivenheden ikke kun er for den elitære sportselite. Den er også for motionister, børn og ældre. Og de fire VM'er skal ikke stå alene.  

- Hvis man ikke gør noget, så er det som et andet cirkus. Cirkus kommer til byen, og når det rykker ud af byen, så har man en tom plads. Vi vil gerne skabe noget lokal forankring så vi i bedste fald, når hele VM er afviklet i 2018, kommer igen i 2019, så vi har skabt en tilbagevendende festival til glæde for Fyn og Danmark.

De fire VM'er er: VM i duatlon, VM i cross triatlon, VM i aquatlon og VM på den lange distance. De afvikles i løbet af en uge i sommeren 2018 med Svendborg, Middelfart og Odense som værtsbyer. 

 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt