I det fynske folks tjeneste

Triatlon Festival 2017: - Søren er den stærkste

Odense, Middelfart og Svendborg fyldes med atleter de næste dage, når der afholdes Triatlon Festival på Fyn.

00:26

Våddragt, cykel og løbesko gøres klar til Triatlon Festival 2017, der løber over stablen torsdag d. 29. juni til søndag d. 2. juli.

Egentlig er festivalen i år en forløber til næste års Multisportsfestival 2018, hvor man forventer op til 5000 deltagere i fem discipliner: Duatlon, Aquatlon, Cross Triatlon, Aquabike, Lang Distance Triatlon.

I år er deltagerantallet noget lavere og består hovedsagligt af danske atleter. En af dem er duatlet Søren Bystrup.

Oprindeligt driblede han rundt med en fodbold, men en skade forhindrende en fremtid med fodbolden, og det gav mulighed for et sporskifte. I 2003 deltog han i sit første duatlonstævne, der består af løb, cykelløb og afslutningsvis løb igen, så våddragten får han ikke brug for.

 

Der skal bare gives gas fra start af.

Søren Bysted, duatlet

- Det der med at motivere mig selv i et bassin i en svømmehal, det har jeg svært ved. Jeg skal ud i naturen. Både løb og cykling tiltaler mig. Jeg følger med i begge sportsgrene hver for sig, men variationen af at kunne træne løb den ene dag og cykling den anden, kan jeg godt lide, lyder det fra eliteatleten.

 

Den skal bare have fuld gas
Normalt er Søren Bystrups duatlondistance 10 km. løb, 60 km. cykling og 10 km. løb igen, men torsdag lyder distancen på 5 km. løb, 20 km. cykling og 2,5 km. løb. Det betyder, at han de sidste uger har lagt sin træning om.

- Det er noget helt andet. Man kan sammenligne det med en marathonløber, der nu skal løbe et 1500 meter løb. Der skal bare gives gas fra start af, forklarer Søren Bystrup.

Men selvom der skal et andet mindset til den kortere duatlondistance, vurderer centertræner ved Dansk Triatlon Forbund Rasmus Stubager, at Søren Bystrup er en af de klare favoritter til at tage sejren og dermed også en DM-titel med hjem til Aarhus.

- Søren Bystrup er en af de stærkeste, hvis ikke den stærkeste. Han er en meget stærk løber, men en endnu stærkere cykelrytter, siger Rasmus Stubager.

Den udmelding presser ikke duatleten.

- Jeg skal gerne blive nummer et, det er selvfølgelig målet. Det er fint, han siger det, men presset er ikke så stort, for der har ikke været så meget omtale endnu, så det skal nok gå, lyder det muntert fra Søren Bystrup.

 

Målplads i centrum skal give øget opmærksomhed
Men den omtale, håber man at ændre på på ved blandt andet placeringen af målområdet, som ligger i Odense centrum. Henrik Baadsgaard er formand i Odense Triatlon Klub og er glad for valget om at placere målområdet på Flakhaven i Odense.

- Det giver noget synlighed omkring sporten, og selvom det er meget vanskeligere og dyrere at placere ruter og målområder midt i byen, giver det gevinst ved verdensmesterskaberne næste år. Og ved at bruge samme område i år, har vi erfaringen til næste år, siger Henrik Baadsgaard.

 

Du kan høre mere til Søren Bystrup og hans forberedelser op til duatlonstævnet onsdag aften klokken 19.30 på TV 2/FYN.