I det fynske folks tjeneste

Tricktyve slår til igen

Endnu et tilfælde af tricktyveri på Fyn, hvor en kvinde fik stjålet sit dankort. Det er det 12. i rækken inden for de seneste 14 dage.

Foto: Google Maps

Mandag formiddag startede hårdt ud for en kvinde i Hjallese, da hun fik stjålet sit dankort på parkeringspladsen foran Rema 1000.

Kvinden havde været inde at handle, og hun sad på førersædet i sin bil, da to personer bankede på bilruden. En kvinde stak et kort ind til hende og spurgte om vej til OUH. Bagefter var dankortet væk.

Det er den 12. anmeldelse af tricktyveri til Fyns Politi inden for de seneste 14 dage. Og i den nye anmeldte sag har tricktyvene gjort brug af samme metode som i de tre foregående. Tricktyvene spørger om vej med et kort, hvorefter de franarer ofrene deres kreditkort.

Og der er tale om et sommerfænomen. Det fortalte vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen fra Fyns Politi til TV 2/FYN mandag.

- Over sommeren får vi ofte anmeldelser om tricktyverier. Og de forudrettede er typisk personer omkring pensionsalderen, sagde han.

Læs også Tricktyve hærger på Fyn

Derfor opfordrer Fyns Politi folk til at være ekstra opmærksomme på deres tasker. Men også på deres dankortkoder, når de bruger dem i supermarkedet.

- Det er noget med lige at kigge sig over skulderen, når man handler, og skærme for sin kode, forklarede Per Lydiksen Laursen mandag.

Kvinden i Hjallelse spærrede straks sit kort, da hun kom hjem og opdagede, at dankortet var væk. Der var ikke hævet noget på kortet.