Tricktyveri: Rumæner taget på fersk gerning

En civil betjent var tilfældigt på rette sted, da en rumæner i går forsøgte at stjæle fra to kvinder i Nyborg. I dag fik rumæneren en ubetinget dom.

To ældre kvinder blev i går udsat for et forsøg på tricktyveri foran Netto i Nyborg.

En 35-årig rumænsk mand henvendte sig til kvinderne under påskud af at ville veksle penge, så han havde mønter til en indkøbsvogn. Da kvinderne fandt pengepungen frem, forsøgte han at aflede deres opmærksomhed og snuppe sedler fra dem.

- Den ene kvinde fattede selv mistanke og gemte sin pung væk, da hun opdagede, hvad der var på færde, mens det var en tredje person, der advarede den anden kvinde, siger anklagerfuldmægtig ved Fyns Politi Charlotte Ragus til TV 2/FYN.

En civil politibetjent overværede tilfældigvis episoden, der fandt sted kl. 10.20 i går formiddags. Han anholdte efterfølgende rumæneren på fersk gerning  kl. 10.24.

Grundlovsforhør udløser straksdom

I formiddags blev rumæneren fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Svendborg tiltalt for de to forsøg på tricktyveri.

Den 35-årige, der erkendte sig skyldig i begge tilfælde, blev idømt 40 dages ubetinget fængsel og en ubetinget udvisning med 6 års indrejseforbud i Danmark.

- Jeg er tilfreds. Han blev dømt i begge de forhold, jeg havde påstået, siger Charlotte Ragus. 

 

Oversigt

    Oversigt