Trillingeboom på OUH

Indenfor en uges tid ventes hele fire sæt trillinger at komme til verden på Odense Universitets Hospital.

Et af de fire par, der får familien forøget med tre nye medlemmer, Anne og Preben Hesselager som i fredags fik tre små piger med en vægt fra godt 1600 gram til 1955 gram.
Par nummer to er indlagt og ventes snart at føde og de sidste to par er stadig hjemme men meget tæt på fødselstidspunkt.  
- Det er meget usædvanligt at opleve så mange trillingefødsler inden for så få dage,  siger overlæge Jan Stender Jørgensen, OUH.
Endnu mere bemærkelsesværdigt er det, at to ud af de fire trillingefødsler er såkaldt "økologiske" altså naturens eget værk. De to andre er hjulpet på vej med reagensglas metoden.

En lillesøster blev til tre

Ann og Preben Helsselager fra Gelsted var det første par til at få trillinger, seks uger før tid. De har i forvejen en søn på 2½ år og blev meget overrasket Ann Hesselager i uge 12 fik at vide, at der udover den lille nummer to også var en treer og en firer!  
-Udfordringer bliver der masser af. Men vi må jo tro på at glæderne opvejer udfordringerne, siger  parret, der blandt andet har skiftet begge deres biler ud til størrre modeller, der kan  rumme fire barnestole.

Normalt er der omkring 30 trillingefødsler i Danmark om året.
 
 
Se tv-indslag om de mange trillingefødsler  på OUH kl 19.30
 

Oversigt

    Oversigt