I det fynske folks tjeneste

Trine Bramsen: Fynske arrester kan fortsat blive lukket

02:03

Arrester rundt om i landet - og dermed på Fyn - er ikke sikret overlevelse med tirsdagens delaftale for Kriminalforsorgen.

Ringe Fængsel består - i hvertfald de næste fire år.

Det siger den socialdemokratiske retsordfører Trine Bramsen. Hun slår dermed en pæl igennem diskussionen om om Ringe Fængsel skal lukkes.

Lukningen af det midtfynske fængsel har undervejs mod den nye finanslov været en del af forhandlingerne, men nu bliver fængslet i Ringe til et såkaldt hjemsendelsesfængsel til udvisningsdømte kriminelle, siger Trine Bramsen.

Til gengæld lukker tirsdagens aftale ikke ned for, om der kan være arrester rundt omkirng på Fyn, som kan være i fare for at lukke.

I dagens delaftale om Kriminalforsorgen står der nemlig også, at der skal lukkes arresthuse. Men om det vil ske på Fyn, er endnu ikke præciseret.

- Det er der slet ikke taget stilling til endnu. Vi ved, vi har en stor overkapacitet i kriminalforsorgen, men samtidig sidder regeringen og arbejder på nogle skærpede straffe. Derfor ved vi ikke om den kapacitet skal udnyttes de kommende år, siger Trine Bramsen, og tilføjer, at hvis der bliver færre indsatte, så skal kapaciteten tilpasses.

- Der skal være nogle kriminelle at putte ind i arresterne. Så hvis der pludselig er en halvering af indsatte - det er jo set før -, så har man ikke brug for så mange pladser.

Læs også Udvisningsdømte kriminelle skal samles i Ringe Fængsel

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.