Trine Dyrholm vandt en sølvbjørn i Berlin

Fynsk skuespillerinde vinder prisen for bedste kvindelige hovedrolle ved filmfestivalen i Berlin

Skuespillerinden Trine Dyrholm, der som bekendt er vokset op i Seden i Odense NØ, har vundet en sølvbjørn ved filmfestivalen i Berlin for bedste kvindelige hovedrolle for sin rolle som Anna i filmen "Kollektivet". Dermed bliver hun den første danske kvindelige skuespillerinde til at vinde en af de eftertragtede sølvbjørne.

Det var mildest talt en glad Trine Dyrholm, som TV 2's udsendte reporter, Ole Kolster, fangede efter prisudrækkelsen ved Berlin Filmfestival.

- Jeg forlod hende omkring 23.30 i aftes, og der var hun på en lyserød sky. Hvis jeg skal låne lidt fra hendes Grand Prix-tid, var hun altså klar til at tage ud i Berlin og danse i måneskin, fortæller Ole Kolster med henvisning til Dyrholms Melodi Grand Prix-optræden i 1987, hvor hun fik en tredjeplads for sangen 'Danse i Måneskin'.

- Jeg er sikker på, de skulle feste igennem. Jeg skal selv møde hende senere i dag, og hun sagde til mig, at det ikke skulle være før klokken 11, så det er en god indikator for, hvordan natten ville gå, siger Ole Kolster fra Berlin.

Prisen blev overrakt af formanden for juryen, skuespillerinden Meryl Streep, der selv tidligere har vundet en sølvbjørn for bedste kvindelige hovedrolle. Med en sølvbjørn for bedste kvindelige hovedrolle træder Trine Dyrholm også i fodsporene på blandt andre Nicole Kidman, Julianne Moore, Halle Berry, Michelle Pfeiffer, Holly Hunter, Gena Rowlands, Elizabeth Taylor og Shirley MacLaine.

Trine Dyrholm har også selv siddet i juryen ved filmfestivalen i Berlin - det gjorde hun i 2014.

Oversigt

    Oversigt