Trist dag på Vestas i Svendborg

Medarbejderne på vindmøllefabrikken Vestas  i Svendborg får tirsdag besked på om deres skæbne, når fabrikken lukker. Af de 170 nuværende medarbejdere i Svendborg ventes omkring 40 at kunne fortsætte på afdelingen i Rudkøbing.

Svendborg hårdt ramt

Lukningen af fabrikken i Svendborg er et led i en landsdækkende strømlining af vindmøllekoncernen, som skal ruste den bedre til fremtidens konkurrence.

Flere steder i landet sker der omlægninger og flytninger, men det rammer særligt hårdt i Svendborg, hvor hele afdelingen bliver lukket.

Til gengæld har Vestas luftet planer om at udbygge produktionen på afdelingen i Rudkøbing. Virksomheden har fortalt Svendborg Kommune, at omkring 40 medarbejdere fra afdelingen i Svendborg formentlig kan få job i Rudkøbing.

Planer for to havne

Lukningen af Vestas i Svendborg betyder, at den gamle værftsgrund på Frederiksøen bliver ledig. Spekulationerne om, hvad den skal bruges til er allerede i gang. Blandt andet foreslås øen anvendt til kulturelle formål.

Og udbygningen af Vestas i Rudkøbing giver fornyet håb om at havnen i Spodsbjerg skal udbygges til en dybvandshavn, så de store vindmøllekomponenter kan sejles ud i verden i stedet for at belaste hovedvejen mellem Svendborg og Odense.

Rudkøbing Kommune har taget fat på at skaffe penge til projektet, men regner dog med at det bliver nødvendigt at inddrage staten.

Oversigt

    Oversigt