Trods ballade i buret: Populært dyr i Odense Zoo har fået tvillinger

Trods store slagsmål og aflivninger er der endelig glæde blandt kattalemurerne i Odense Zoo. Et sæt tvillinger er kommet til verden blandt de hidsige aber.

Et af Odense Zoos mest populære dyr, kattalemuren, har fået tvillinger. Det hører til sjældenhederne, at aberne med de gråstribede haler får tvillinger, så det er en glædelig begivenhed i zoologisk have.

- Det er ikke noget, der sker så tit. Det kan sagtens lade sig gøre hos aber, men det er lidt besværligt at have to hængende for moderen, der kravler rundt i træerne, siger zoolog Nina Collatz Christensen. 

Ud over besværet med at have to unger i maven har Odense Zoo og aberne bøvlet med interne stridigheder i abeflokken. De kan simpelthen ikke finde ud af at enes.

Aflive aber efter slagsmål

I nogle tilfælde har problemerne været så store, at Odense Zoo har været nødsaget til at aflive nogle af aberne.

- Vi har haft masser af konflikter herinde. Vi har bygget et rigtig fint hus til dem, hvor der er masser af muligheder for, at de kan komme væk fra hinanden under konflikter, men der har virkelig været brutale slagsmål, hvor vi er nødt til at aflive nogle, fordi de simpelthen var kommet hårdt til skade, forklarer Nina Collatz Christensen.

quote Vi har haft masser af konflikter herinde.

Nina Collatz Christensen

- Nu har vi en gruppe med tre hunner og én han, og det lykkedes hannen at komme til hunnerne og parre sig med dem, forklarer hun.

Resultatet er tvillingerne, der kom til verden for fire dage siden. De er et levende bevis på, at kattalemurerne forhåbentlig har lagt stridighederne bag sig. For tre uger siden blev endnu en unge født i Odense Zoo.

- Det ser ud til, at det går fint, og at de enes og sidder i én stor klump med ungerne rundt omkring, så det skal nok gå, siger Nina Collatz Christensen.

 

Kattalemuren

 

 

Oversigt

    Oversigt