Trods ballade: Vollsmose-rødder tror på fremtiden

To gange i løbet af sommeren har der været brand og ballade i bydelen. Men det bliver bedre, mener Vollsmose-grupper.

1407 Vollsmose

Påsat brand i bil, kælder og hegn. Flere skud. Senest cykelbrand og knivstik mod brandbil. Men trods disse episoder er der tro på fremtiden i Vollsmose - blandt andet hos bydelens ungdomsråd.

- Det er rigtig ærgerligt, at sådan noget her opstår, for vi har haft en god periode i Vollsmose. Der er heldigvis ikke tale om organiseret bandekriminalitet. Der er tale om de her seks til syv unge, som lige pludselig fik en rigtig dårlig idé, siger næstformand i Vollsmose Ungdomsråd, Nibras Aziz til TV 2/Fyn.

Hun oplever at beboerne i området fordømmer handlingerne, og at der efterhånden bliver skabt et sammenhold - mod balladen. Men det tager tid og tålmodighed.

- Det hele handler om dialog. Mange af beboerne kender de her rodløse unge. Det handler om vi viser i samlet flok, at vi ikke vil finde os i det her. Det tror jeg vil hjælpe. I stedet for at forvente, at politiet hiver fat, så er det bedre naboen gør det. Det har de respekt for, mener Nibras Aziz.

Lidt frem - og så tilbage

1407 Vollsmose 2

Michael Gravesen er sekretariatschef i Vollsmose, og han deler Nibras Aziz' opfattelse. Det er de få der sætter dagsordenen.

- Mange vil nok opleve i Vollsmose-sammenhæng, at det nogen gange er et skridt frem og to tilbage. Men jeg vil fastholde, at det går fremad med det langsigtede mål. Der er familier, der får et andet livsforløb og en bedre tilværelse, end de ellers havde fået, siger Michael Gravesen.

Både viceborgmester Brian Dybro (SF) og politiinspektør Bjarne Sørensen fastholder også, at den langsigtede indsats har den ønskede effekt.

Tidligere på året har der været konference og dialogmøder om en tryg fremtid i Vollsmose. Noget lignende er på tegnebrættet til efteråret.

Oversigt

    Oversigt