Trods færrest kvindelige kandidater: Assens dropper kvindekampagne

Som den eneste kommune på Fyn har Assens ikke deltaget i weekendens landsdækkende kampagne "Stem flere kvinder ind".

I denne weekend er landets kvindelige kommunalpolitikere gået på gaden med budskabet "Stem flere kvinder ind". Assens har som den eneste fynske kommune sprunget kampagnen over, selvom den har færrest kvindelige kandidater.

Målet med kvindekampagnen er at få flere kvinder ind i landets byråd og kommunalbestyrelser. På tværs af partifarver har kvinderne marcheret med sang, balloner og flyers for at sprede deres budskab.

Men det gælder altså ikke kvinderne i Assens.

Assens er den fynske kommune, hvor andelen af de kvindelige kandidater er lavest, så hvorfor mener I ikke, at det er vigtigt at være med i en kampagne som den her?

-  Det synes jeg egentlig også, at det er. Jeg er rigtig ærgerlig over, at vi i Assens er den kommune, der har færrest kvindelige kandidater på listerne blandt partierne. Heldigvis har vi i Socialdemokratiet syv kvinder ud af tyve kandidater, og så har vi en kvindelig borgmesterkandidat, så jeg synes, vi er godt med. Men årsagen til, at vi ikke er med i kampagnen er simpelthen, fordi der har været sådan en stor efterspørgsel efter at høre vores politik, så vi har drøntravlt. Og det har vi så syntes, var vigtigere her og nu, forklarer Charlotte Vincent Petersen, der er socialdemokratisk spidskandidat til borgmesterposten i Assens.

Hos Dansk Folkeparti havde man gerne set, at kampagnen havde ligget på et andet tidspunkt.

- Jeg siger heller ikke, at det er uvigtigt at være med. Jeg ville bare ønske, at man havde haft den her kampagne i gang, da man skulle til at finde kandidater til byrådsvalgene. Så havde vi måske også i partierne haft større mulighed for at få nogle flere kandidater, siger Betina Signe Stick, der er kommunens eneste kvindelige kandidat for Dansk Folkeparti.

Hvorfor mener I ikke, at det er vigtigt at være med i kampagnen?

- Fordi det tværtimod er vigtigt, at kvinderne stiller op. Vi er nede på, at der kun er 26 procent af kandidaterne, der er kvinder den her gang, og det er kvinderne, der skal oppe sig og stille op til de her kommunalvalg, siger Malene Rye, der stiller op for Enhedslisten.

Oversigt

    Oversigt