I det fynske folks tjeneste

Trods forbrugerklager: Intet strafbart ved omstridt fynsk tøjside

00:29

TV 2/Fyns tidligere indslag om Banananaz, der blev smidt ud fra sin adresse i Middelfart, fordi utilfredse kunder mødte op på adressen.

Parret bag hjemmesiden har ikke overtrådt straffeloven, siger retten i Odense.

Trods massevis af klager på Facebook, vrede kunder og udeblevne leveringer, har retten i Odense netop slået fast, at websiden Forældrefælden ikke har begået bedrageri mod kunderne.

Forældrefælden er i dag gået konkurs, og parret bag websiden har efterfølgende startet websitet Banananaz, som TV 2/Fyn tidligere har omtalt på baggrund af nye klager mod parret.

En enig domsmandsret lagde til grund for frifindelsen, at der måske nok har været problemer med leveringen af varerne fra Forældrefælden til nogle ganske få kunder, men bevidst bedrageri er der ikke tale om.

Ud af 2000 transaktioner drejede retssagen sig om fire tilfælde, hvor kunderne enten ikke havde fået alle varer, havde fået dem meget sent eller slet ikke fået varen.

I det sidste tilfælde fik kunden til gengæld pengene tilbage, men først efter, at der var udarbejdet et anklageskrift mod parret fra Glamsbjerg.

Retten fandt det ulogisk, at parret brugte 50.000 på annoncering på Facebook, hvis formålet havde været bedrageri. De fire utilfredse kunder havde købt varer for sammenlagt 1900 kroner.

Retssagen omfattede desuden to kreditaftaler hos Meny og Kiwi, som den mandlige part havde etableret, og som siden blev misligeholdt.

Men retten fandt det ikke bevist, at han ikke havde til hensigt at betale pengene tilbage. 

Alligevel kommer han ikke til at drive forretning foreløbig.

Den 6. april i år idømte Vestre Landsret ham konkurskarantæne i tre år på baggrund af en række forhold omkring konkursen i firmaet Our Green Climate ApS. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.