Trods gigtsygdom: Gammel GOG'er gør comeback

En gigtsygdom smadrede den tidligere GOG-spiller Søren Haagens professionelle håndboldkarriere. Nu gør han comeback i Ribe-Esbjerg.

43-årige Søren Haagen var for over tyve år siden et stort talent i målet for GOG og vandt blandt andet danmarksmesterskaberne med klubben i 1996. 

Han blev senere solgt til den tyske storklub Flensburg Handewitt, inden en gigtsygdom i 2001 ødelagde karrieren. 

I dag har han igen harpiks på hænderne, og han er tilbage mellem stolperne. Nu vogter han målet for håndboldklubben Ribe-Esbjerg. Når klubben i næste uge spiller semifinale mod Skjern er det dermed med en ret usædvanlig fynbo i målet.

- Jeg har drømt om, men ikke troet på, at jeg skulle spille håndbold igen, siger Søren Haagen.

Comeback i GOG

Søren Haagen indstillede karrieren, netop da den skulle til at begynde i storklubben i Tyskland, da han fik betændelse i sit bindevæv. Alligevel kom hans navn igen på startopstillingen i GOG seks år senere. 

Artiklen fortsætter under videoen.

I 2001 bliver Søren Haagen med nummer 1 på blusen endnu engang præsenteret som målmand i GOG - holdet han tidligere var blevet danmarksmestre med.

- Når man spiller håndbold eller andet topsport og må stoppe med en skade eller sygdom, drømmer man vel altid om at komme tilbage og mærke suset og være inde på banen og give den gas. Det drømte jeg også om hver dag, selvom det så slemt ud, og jeg havde mange smerter, fortæller håndboldspilleren. 

Heldigvis artede Søren Haagens helbred sig, og han kom sig efter nogle hårde år med sygdom. I dag er det 16 år siden, han tog afsked med sporten.

Derfor er Søren Haagen nu også en af de ældre spillere i dansk tophåndbold. Han håber dog, at der fortsat er flere år i ham på håndboldbanen.

- Det er svært at sige, hvor mange år jeg har tilbage. Vi må se om nogle år, om jeg blev ved for længe. Det kunne da være sjovt, at der var lidt år tilbage i det endnu, nu når jeg måtte miste de der 10-12 år i sin tid, siger Søren Haagen.

Søren Haagen og Ribe-Esbjerg møder Skjern på udebane torsdag i næste uge.

Oversigt

    Oversigt