Tropevarme hjælper friluftsbade

Den våde og kolde sommer har været som gift for de fynske friluftsbade. Men de seneste dages tropiske varme har vendt billedet.

Friluftsbadet i Odense har til dato haft 25.000 besøgende, det er kun lidt færre end sidste år.

For få uger siden tegnede det ellers til en historisk bundrekord. På det tidspunkt havde der kun være 14.000 besøgende. Den hidtidige bundrekord er på 17.000 besøgende.

Men de seneste dages tropiske sommervejr har ændret billedet.

- Alene i weekenden var der 5000 besøgende, oplyser idrætsparkleder Søren Damgaard fra Odense Kommune.

- Da vejret i følge meteorologerne slår om onsdag, har vi besluttet, at det bliver det sidse åbningsdag i år fortæller idrætsparkleder Søren Damgaard.

Pænt besøg i Morud Friluftsbad

Det forenings-ejede Morud Friluftsbad har normalt mellem 7000 og 8000 gæster på en sommer.

- Indtil i dag har vi haft 2054 sæsonkorts-gæster, 3322 endagsgæster og 845 fra den lokale SFO. Så det ser pænt ud, fortæller livredder Susanne Lykke Pedersen.

Morud Friluftsbad har åbent indtil på søndag den 26. august.

Allerup Gamle Have

Allerup Gamle Have lidt syd for Odense drives af DGI-Fyn, og her har besøgstallet også været stabilt trods det mindre gode sommervejr.

- Der har været dage, hvor der har været meget få gæster. Hvor det kun har været vores faste kortholdere, der så har taget en hurtig dukkert, fortæller livredder Mette Hardie Spillemose Krabbe.

Allerup Gamle Have opgør besøgstallet pr dag, og har endnu ikke optalt august.

- I juni og juli har i år har vi haft 48 gæster i gennemsnit pr dag, mod 38 pr dag sidste år. Men sidste år var også et rigtigt dårligt år. Normalt ligger vil på 60 - 70 gæster i gennemsnit pr dag, fortæller Karsten Agergaard, der er formand for Allerup Gamle Haves bestyrelse.

Dårlig sommer for cafeen

For cafeen ved Allerup Gamle Have har det været en dårlig sommer.

- Når det er koldt og regnfuldt bliver folk ikke liggende ved badet. Derfor har vi valgt at holde lukket mange dage hen over sommeren, fortæller forpagter Diana Hadberg.

Allerup Gamle Have lukker søndag 26. august.

Det har ikke i dag være muligt at få oplyst besøgstal for Glamsbjerg Friluftsbad. Hvis vejret holder er Glamsbjerg Friluftsbad åbent indtil 2. september.

NB: Lukketidspunktet for det enkelte friluftsbad kan ændres, hvis vejret slår om, så tjek friluftsbadenes hjemmesider.

Oversigt

    Oversigt