I det fynske folks tjeneste

Trusler får journalist til at kvitte job

En fynsk journalist må forlade sit arbejde. Gentagende trusler gennem en årrække har nemlig gjort ham så syg, at han ikke længere kan passe sit job.

Efter otte år med trusler har journalist Tom Brehm fået nok.

Efter otte år med trusler har journalist Tom Brehm fået nok:

- Det har gjort mig bange. Ganske enkelt. Det har gjort mig skidebange, siger Tom Brehm.

I 23 år arbejdede han for Fyens Stiftstidende. I de sidste mange år skrev han fast om kriminalitet i Nyborg, og det job gjorde ham upopulær blandt en række af byens hårde drenge.

Gennem flere år er Tom Brehm blevet truet, og det har nu betydet, at han er stoppet på avisen:

- Det er det værste, jeg nogensinde har prøvet. For jeg holder utroligt meget af mit arbejde, jeg elsker at være journalist, siger Tom Brehm.

I maj fik han en ny trussel på livet - og så ku han ikke mere:

- Og så gik jeg fuldstændigt ned med flaget og så begyndte jeg at æde en masse piller, jeg havde fået af min læge, og så blev jeg indlagt på psykiatrisk afdeling. Hvilket var fantastisk godt, og seks dage efter var jeg ude igen. Men jeg har ikke psyke til mere, siger Tom Brehm.

Den 55-årige journalist er nu sygemeldt og skal på førtidspension.

I 2001 oplevede Tom Brehm at få sin dør sprængt i luften, og der har i det hele taget været mange tilfælde af psykisk terror. Som da han i den lokale Føtex mødte en kriminel, han have skrevet en artikel om:

- Han gi bag mig med en vogn og så lige pludselig så tog han vognen og skød - dy-dy-dy-dy - og så kunne jeg så gå hygge mig over det. Men der er masser af andre tilfælde ved halballer, hvor folk vil hen og banke mig, fortæller Tom Brehm.

Tom Brehm er i dag præget af angst. Også familien er påvirket af truslerne:

- Jeg fortryder det ikke. Jeg har været utroligt glad for mit arbejde. Men det har så kostet på sidelinjen, siger Tom Brehm.