I det fynske folks tjeneste

Retten i Odense har modtaget trussel om angreb

Retsbygningerne i Holbæk, Odense, Hjørring og Aalborg og på Frederiksberg har torsdag modtaget en trussel.

00:25

Fyns Politi bekræfter, at der er indgivet en trussel mod retsbygningen i Odense. Billederne her er fra onsdag, hvor to medlemmer af Black Army blev dømt for afpresning mod hjemløs.

Opdatering: Artiklen er opdateret med et citat fra sekretariatschefen, der fortæller, at retsbygningen har modtaget en trussel om et angreb med posten. 

Fem domhuse rundt om i landet har torsdag modtaget en trussel. Det oplyser Københavns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi. Det drejer sig om retsbygningerne i Holbæk, Odense, Hjørring og Aalborg og på Frederiksberg.

Til TV 2/FYN oplyser Retten i Odense, at bygningen ikke bliver evakueret. Retsbygningen har modtaget en trussel om et angreb med posten. 

- Det er rigtig, vi har modtaget en trussel med posten i morges (torsdag morgen, red.). Det har gjort, at vi har ringet til politiet. De har været her og har vurderet, at vi ikke skal evakueres, siger sekretariatschef Mette Brock Hansen til TV 2/FYN. 

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, fortæller, at formiddagens retsmøder ved Retten i Holbæk foreløbigt er aflyst, fordi det har været nødvendigt at evakuere retsbygningen. 

Læs også To medlemmer af Black Army fængsles for afpresning

- Jeg kan bekræfte, at retten har modtaget en trussel, og at vi er dernede. Men vi ved ikke rigtig, hvad det drejer sig om endnu, siger han.

Det vides omkring klokken 10 ikke, hvilken form for trussel der er tale om.

Hos Københavns Politi fortæller vagtchef Michael Andersen, at Retten på Frederiksberg naturligvis er bekendt med truslen.

- Retten på Frederiksberg ved det, men vurderingen af truslen betyder, at retten ikke evakueres, siger han.

Han oplyser desuden, at efterforskningen er forankret hos Fyns Politi. Her bekræfter man, at der er blevet indgivet den samme trussel mod flere steder.

Mere vil han ikke sige, men henviser i stedet til politiets kommunikationsafdeling.