Tuco Marine skal levere både til norsk fiskeopdræt

Faaborg-virksomheden Tuco Marine skal levere såkaldte spulebåde til norsk fiskeopdræt.

Efter leverancer til offshore-branchen og de statslige organisationer i Norge Skal Tuco Marine nu også levere til den norske akvakultur industri.

Faaborg-firmaet skal levere to 15 meter lange ProZero både, der er blevet solgt som spulebåde til Norske AKVA Group AS.

Bådene er designet af et team af ingeniører gennem samarbejde med flere førende havbrugseksperter. De 15 meter både er udviklet på grund af stigende efterspørgsel omkring specialiserede arbejdsbåde til havbrugsindustrien fra Tuco Marine´s ProZero serie.

- Fiskeri og akvakultur fortsat vigtige kilder til mad, ernæring, indkomst og levebrød for hundreder af millioner af mennesker over hele verden. Og verdens fiskeforbrug pr. indbygger, har nået en nye rekord højde, takket være kraftig vækst i akvakultur, som nu producere halvdelen af ​​alle fisk til konsum. Derfor har det været logisk for os at målrette en fartøjsserie mod denne sektor med vores hurtige og højt specialiserede ProZero både, siger Jonas Pedersen, der er administrerende direktør i Tuco Marine.

De to 15m ProZero HPC Boats begge vil blive bygget af kulfibermaterialer for at reducere vægten på skibene. Skibene kommer til at sejle mere end 30 knob, svarende til 55 kilometer i timen, og er drevet af to indenbords dieselmotorer.

Oversigt

    Oversigt