I det fynske folks tjeneste

Tulipanavlere truet

De er smukke, velduftende, og findes i nærmest ethvert hjem i forårets første måneder. Hvert år sælges der omkring 60 millioner danske tulipaner, men salget trues af billige, hollandske importblomster.

02:10

01:22

Hvert år producerer gartneriet Leif Larsen i Strib omkring 30 millioner tulipaner.

1 af 3

Danmarks største tulipanavler ligger ved Strib nær Middelfart. Hos Gartneriet Leif Larsen sørger i alt 85 ansatte for en sand strøm af forårsbebudere til hele landet.

De store supermarkedskæder Dansk Supermarked og Coop er faste aftagere. De svigter ikke lige den fynske kæmpeproducent. Men andre er truede af tulipaner fra Holland, der nemt kan være både 5 og 10 kroner billigere per bundt.

- Hollænderne har produceret rigtig mange tulipaner i år på små løg. Det vil sige, at kvaliteten er for dårlig, og at de kasseres i Holland, men bliver sendt til nærmarkederne - og der ligger Danmark desværre tæt på, konstaterer gartneriejer Leif Larsen.

Små forskelle

Gartneriernes problem er, at der ikke umiddelbart kan ses forskel på tulipanerne, men i følge Leif Larsen, så er de danske tulipaner både mere farverige, og kan holde sig længere hos forbrugerne.

- Jeg ved at holdbarheden på de de danske tulipaner er bedre. De er lavet på et større løg, og de har mere med i madkassen til at kunne stå imod hjemme i stuerne, forklarer Leif Larsen.

I hele Danmark bliver der i perioden fra kort før jul og frem til Påske solgt i alt knap 100 millioner danske og udenlandske tulipaner.