I det fynske folks tjeneste

Tumultagtig retssag i nyt stormvejr

Retssagen om et knivstikkeri på et diskotek  Buddy Holly i Odense truer med at køre fast igen. Anklager og forsvarer strides atter om, hvilke vidner der skal føres. Selv en afgørelse fra Højesteret har ikke været nok til at bringe sagen om knivstikkeriet på diskoteket tilbage på rette spor.

-

Odense, lørdag /Ritzau/
Retssagen om et knivstikkeri på et diskotek truer med at køre fast igen. Anklager og forsvarer strides igen om, hvilke vidner der skal føres. Selv en afgørelse fra Højesteret har ikke været nok til at bringe sagen om knivstikkeriet på diskotek Buddy Holly i Odense tilbage på rette spor. Når sagen fortsætter på mandag, vil forsvarer og anklager igen tørne sammen i en ny strid om et vidne.

Kom til at afsløre vidne
Tre mænd med tilknytning til Hells Angels sidder tiltalt for knivstikkeriet, der sårede en ung mand. Men det, der især har gjort sagen usædvanlig, er, at anklageren tidligere kom til afsløre, at der fandtes et vidne i sagen, som politiet havde lovet fuld anonymitet.
Byretten pålagde anklageren at afsløre vidnets identitet, men både Østre Landsret og Højesteret afviste, at forsvarerne havde tilstrækkelig interesse i, at vidnet skulle føres i retten. Manden kunne altså forblive ukendt.

Advokat beskylder politiet for grov fejl
Men advokat Torben Bagge, der er forsvarer for en af de tre tiltalte, har nu i stedet krævet at få ført et navngivent vidne, som tilsyneladende har været så tæt på knivstikkeriet, at han må ligge inde med oplysninger.
- Han har været involveret i tumulten. Politiet har udvist en grov fejl ved at undlade at afhøre ham, og jeg mener, at det må være interessant at høre, hvad han har gjort af observationer, siger Torben Bagge.

Men anklageren afviser, at den navngivne mand skal føres som vidne. Det til trods for, at både byret og landsret har sagt god for det. Ifølge anklageren, Ulla Thybo, overvejer man i øjeblikket at søge om tilladelse til at lade Højesteret afgøre spørgsmålet. - Det er min opfattelse, at når man undlader at fremme sagen, så er det en grov obstruktion af rettens afgørelse, siger Torben Bagge.