Turbofluens fremtid er dyster

Til august skal børnehaven Turbofluen i Vantinge på Midtfyn lukke. Det har politikerne besluttet på grund af faldende børnetal.

Beboerne i Vantinge havde ellers foreslået, at frivillig arbejdskraft kunne være med til at sikre institutionens overlevelse.

Men det forslag blev onsdag afvist af Børne- og Uddannelsesudvalget i Faaborg Midtfyn Kommune.

Det får dog ikke beboerne til at opgive håbet:

- Vi ser stadig en mulighed i, at vi får lejlighed til at præsentere det her projekt for økonomiudvalget eller byrådet, så vi kan få det her til at nå sammen, siger Karl Peter Warming, der er lokalrådsformand i Gestelev-Heden-Vatinge.

Men Jakob Holm (SF), formand for Børne og Uddannelsesudvalget i Faaborg-Midtfyn, er ikke overbevist af de engagerede borges ideer.

- Vi står jo med rigtig mange lokalområder, hvor der faktisk er et faldende børnetal. Det har vi i vores kommune, og det har vi i de øvrige fynske kommuner. Det har man for øvrigt i alle danske landkommuner i øjeblikket, og det er vi altså nødt til at forholde os til, siger han, og fortsætter:

- Jeg synes, vi har gjort hvad vi kunne, og lokalrådet har gjort et godt stykke arbejde, men vi kan altså ikke drive daginstitution uden børn.

Oversigt

    Oversigt