I det fynske folks tjeneste

Turister strømmer til Fyn

Store dele af turistbranchen på Fyn glæder sig som aldrig før. Det har været en rekordsæson. Særligt langs kysterne har man haft ekstra mange gæster i sommer. 

Sol, sol og sol

På Hotel og konferencecenter Nyborg Strand kan direktør Poul Jacobsen næsten ikke få armene ned. Alene i juli måned var der 31% flere overnattende gæster end i samme måned sidste år.

I år har der været over 9000 gæster i juli. Det har især været danske turister, der er blevet hjemme på grund af de mange solskinstimer.

- Vi har ikke oplevet noget lignende før. Det har været en forrygende forårs- og sommersæson, siger Poul Jacobsen til TV 2/FYN. 

Booket op

I første halvdel af 2006 steg antallet af overnatninger med 3% sammenlignet med sidste år. Siden har juni og ikke mindst den solrige juli trukket endnu flere turister til.

- Det er en rekordsæson. Det gælder især på overnatningsområdet - både hoteller, campingpladser og feriehusudlejning, siger Kim Folmann Jørgensen, direktør, Fyntour.

- Der har været røde lamper mange steder i sommer. Folk har simpelt hen måttet køre rundt for at finde overnatning, siger Kim Folmann Jørgensen.

Attraktioner har lidt i varmen

Mens turisterne har søgt til vandet i varmen, har de større attraktioner inde i landet lidt i varmen.

For eksempel har besøgstallene i Odense Zoo og på Egeskov slot været skuffende.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.