I det fynske folks tjeneste

Turisterhverv frygter for Langeland uden film

Langelands turisterhverv er kede af, at kommunen nu trækker sig ud af FilmFyn. Branchen frygter at miste indtægter og reklameværdig, hvis der ikke længere skal optages film på øen.

02:07
01:29

1 af 3

Både campingpladser og hoteller har gennem flere år nydt godt af de mange filmoptagelser på Langeland.

- Det har skabt omsætning, omtale og interesse, og det sender et signal om at Langeland er med fremme. Det er en skam, hvis det er slut, og jeg håber, at der kan findes en løsning, siger Anne Mette Wandsøe, der er turist- og erhvervschef på Langeland.

Kommunen vil stoppe tilskuddet til FilmFyn på 700.000 kroner, fordi kommunekassen er er tom. Men turistbranchen frygter, at det kan koste endnu flere penge for Langeland, hvis der ikke længere skal optages film på øen.

- Man har fået fokus på turiststeder. Langeland er sat på landkortet, som når vi har festivalen - det er en markedsføring af Langeland. Der kommer penge tilbage til lokalsamfundet - det håber jeg, at politikerne har haft med i deres beregning, siger campingchef på Camping & Feriecenter Ristinge Alice Pico Andersen.

Blandt andet filmen Camping blev optaget på Camping & Feriecenter Ristinge.

- Det er først i år vi vil kunne mærke, om det giver ekstra besøgende, for filmen havde først premiere efter sæsonen sidste år. Vi håber, at folk kommer i år, fordi de har set filmen, siger Alice Pico Andersen.
Også i hotelbranchen frygter man, når Langeland ikke længere er del af Filmfyn.

- Der er ingen tvivl om, at turisterne synes, at det er sjovt at genkende steder og ind i mellem se skuespillere, når de filmer her, siger Jane Pedersen, der er indehaver Hotel Rudkøbing Skudehavn.