I det fynske folks tjeneste

Turisterne svigter Fyn

Turisterne svigter Fyn, og det kan mærkes på hotellerne. En undersøgelse som Horesta har foretaget for TV2/Fyn viser, at antallet af overnatninger på fynske hoteller er faldet med 11 procent.

04:02

Der er ikke længere så lang kø ved hotelbuffeterne.

1 af 2

I 2007 var der i følge undersøgelsen 921.252 overnatninger på fynske hoteller og feriecentre. Det tal var i 2009 faldet til 817.007.

Markedet gik i stå

Jack Nielsen har i 28 år arbejdet på Radisson Blue Hotel i Odense, men hoteldirektøren har aldrig oplevet en krise i branchen, som den der er i gang nu.

- Jeg har været med til mange forskellige ting, men det her er nok det hårdeste, jeg har været med til - og det der gik hurtigst. Markedet gik i stå - simpelthen, siger han.

Lars Erik Jønson, direktør i VisitDenmark fortæller, at det er hele det danske turistmarked, der er ramt:

- Der er et generelt fald i tyske turister i Danmark. Således har vi mistet fra 19 millioner overnatninger for 10 år siden til 12 millioner overnatninger på landsplan i år, så det er et kraftigt fald.

Tyskerne rejser østpå

Og at netop de tyske turister svigter har stor betydning for Fyn.

- Det betyder ekstremt meget, fordi tyskerne især kommer i kystområderne i Danmark. Så det betyder meget i forhold til beskæftigelse, i forhold til omsætning - specielt i Danmarks yderområder, siger direktøren i VisitDenmark.

Han forklarer også, at tyskerne rejser mindre, og at en del er begyndt at rejse til det tidligere Østeuropa, hvor det er svært for det danske turisterhverv at konkurrere på prisen.

Skal satse på temaferier

For at imødegå krisen er det i følge direktøren i VisitDenmark vigtigt at udvikle sig.

- Det der er vigtigt på Fyn som i resten af landet er, at man arbejder professionelt med at udvikle sin destination. Altså at det offentlige og det private går sammen om at finde ud af, hvad er det for nogle tilbud man vil lave for turisterne Her tror jeg, at Fyn har ekstremt gode muligheder inden for tema-ferier - for eksempel lystfiskeri og cykelturisme, siger han.