Hurtig sejlads i vente: Tusinder af spændte sejlere klar til Fyn Rundt

321 både og 2000 sejlere stævnede fredag formiddag ud fra kajen i Bogense. Stævneleder forventer at have de første sejlere i mål klokken tre natten til lørdag.

Fredag morgen klokken 11 lød startskuddet til en årlig fynsk begivenhed nemlig Palby Fyn Cup. Her skal 321 både med omkring 2000 sejlere ombord sejle Fyn Rundt.

- Vi glæder os som små børn til juleaften, fortæller stævneleder Poul Erik Nielsen.

Tilmeldingen til årets stævne har ifølge Poul Erik Nielsen været på niveau med sidste år, hvor der deltog 50 både færre. Det er noget mere end de forrige år, hvor stævnet har oplevet en nedgang.

Deltager for 37. gang.

Starten gik fra kajen i Bogense, og en af dem, der er med som sejler, er Jørgen Nyland. Han har deltaget i stævnet 37 gange og er lige begejstret hver gang.

- Jeg synes, det er så spændende med sejlads og det sociale samvær. Man har det rigtig godt ombord på sådan en båd, siger han til TV 2/Fyn.

Gennem hans 37 år som deltager er der kun en ting, der har ændret sig ifølge den garvede sejler.

- Ruten er den samme, men der er kommet hurtigere både, fortæller han.

Jørgen Nyland har deltaget i sejlstævnet 37 gange. 
Fotograf: Ole Holbech

Hurtig sejlads

Sejlerne blev fredag morgen budt velkommen af Nordfyns borgmester Morten Andersen, hvor der også blev afholdt skippermøde, inden startskuddet lød.

Stævneleder Poul Erik Nielsen forventer, at de første kommer i mål klokken tre natten til lørdag vurderet ud fra vejrudsigten.

- Vinden blæser mellem seks og ti meter i sekundet. Det ser ud til at blive en rimelig hurtig sejlads, for vinden blæser i vest, lyder det fra stævnelederen.

Du kan se videoklip fra stævnet på YouTube.

Derudover kan du få liveopdatering via dette link.

Oversigt

    Oversigt