I det fynske folks tjeneste

Tusinder af trafikofre registreres ikke

Officielt kvæstes omkring 9.000 mennesker i trafikken hvert år. Men det tal er en underdrivelse, fordi det alene er baseret på politiets registreringer. Statistik fra sygehusene i Esbjerg og Odense viser, at langt flere kommer alvorligere eller lettere til skade.

-

Officielt kvæstes omkring 9.000 mennesker i trafikken hvert år. Men det tal er en underdrivelse, fordi det alene er baseret på politiets registreringer. Statistik fra sygehusene i Esbjerg og Odense viser, at langt flere kommer alvorligere eller lettere til skade, skriver Politiken.

I stedet for politiets rapporter er materialet fra de to byer baseret på skadestuernes optegnelser. Og hvis forholdene i Esbjerg og Odense ligner vilkårene i resten af landet, er det snarere 45.000 personer, der skades i trafikken på landsplan.
\"Tallene viser ikke kun, at den nuværende statistik er
misvisende\", siger overlæge, lic.med. fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital Jens Lauritsen. \"Men med en ikke-dækkende statistik bliver indsatsen mod trafikulykkerne heller ikke effektiv\", fastslår han.

/ritzau/

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.