I det fynske folks tjeneste

Tusinder så Yahya på tv og nettet

Mange tusinde seere fra hele landet fulgte med på nettet, da TV 2/FYN tirsdag i to timer transmitterede debatmødet med Yahya Hassan fra H.C. Andersen Skolen i Odense.

TV 2/FYN transmitterede som altid 24-timer kanalen på tv2fyn.dk og til mobiltelefoner, men som en nyskabelse blev signalet også vist direkte på både Jyllands Posten og Politikens hjemmesider.

- Streamingen på jp.dk og pol.dk af TV 2/FYNs sendesignal fra Yahya Hassan-arrangementet var et nyttigt eksperiment til gavn for alle parter. For en public service-station som TV 2/FYN er dette en ny vej at dele fælles-begivenheder til et andet publikum, end vi selv kan nå via vores egne mediekanaler og vores samarbejde i TV 2-familien. Både af publicistiske og mediemæssige grunde var Yahya Hassan-transmissionen meget vellykket. Vi er helt klar med på flere skridt i denne retning, siger Esben Seerup, direktør på TV 2/FYN.

Den to timer lange transmission blev konstant fulgt af 2000 seere på nettet, og det svarer til over tre gange så mange seere som tv2fyn.dk normalt har på en måned til livesignalet på hjemmesiden.

Antallet af forskellige seere til livetransmissionen er mange gange højere, da ikke alle har fulgt med hele tiden. Gallups seertal fra kl. 20.00-20.30 viste at 7,2 af de fynske tv-seere så debatmøde via tv på TV 2/FYN.

Den store succes med live-tv vil blive udbygget til næste år, siger tv-direktøren.

- Det er realistisk, at vi dagligt kan levere mange flere timers med live regional reportage-tv fra dagens mest interessante, fynske begivenhed, og at vi helt rydder fladen i de tilfælde, når 24-timers kanalen rigtig kan spille en rolle. Til eksempel, når en orkan går ind over Fyn, eller når en voldsom snestorm giver problemer. Næste gang er vi klar med non-stop regional orkan-dækning, lover Esben Seerup.

Ved du noget? Så send os et tip