I det fynske folks tjeneste

TV 2 Sport: Derfor dækker vi ikke dansk kvindefodbold fast

Den bedste række i dansk kvindefodbold har ikke et højt nok niveau til at blive dækket af TV 2 Sport. Synd for kvindefodbolden, mener ungdomstræner.

00:57

Video: Peter Clowes

Når det danske kvindelandshold i fodbold løber på banen torsdag aften i semifinalen mod Østrig, følger rekordmange danskere formentlig med hjemme fra sofaen.

EM-euforien har ramt landet efter Danmarks sensationelle sejr over de ottedobbelte europamestre fra Tyskland i kvartfinalen. Selv om kvindelandsholdet har succes i Holland i disse uger, skal danske kvindefodboldfans dog ikke forvente at kunne følge dansk kvindefodbold efter slutrunden på lige fod med eksempelvis Superligaen for herrer. 

Læs også Lykkelig Lykke om EM-kvartfinale: - Det er fantastisk

- Jeg tror, at dækningen af EM og den hype, der er opstået omkring kvindelandsholdet, kan gøre, at alle medier kommer til at dække kvindelandsholdet og kvindefodbolden mere, siger Allan Hvid, der er udviklingschef på TV 2 Sport.

- Jeg tror også, det er rigtig vigtigt, at man ikke tror på, at nu her efter den 6. august (hvor EM-finalen spilles, red.), så kommer alle medier og dækker den hjemlige 3F Ligaen, fordi tingene skal matche, forklarer han.

Ungdomstræner: Synd for kvindefodbolden

I Boldklubben Marienlyst i Odense afholder man i denne uge træningslejr for flere end 100 piger fra 13 forskellige klubber på Fyn.

Her glæder man sig over landsholdets succes, men ærgrer sig over, at medierne ikke dækker kvindefodbold noget mere.

Kvindelandsholdet har store profiler nu: stjerner og udenlandske professionelle, som er nogle af de bedste i Europa. Det er ikke alle kampene hjemme i 3F Ligaen, der kan matche det. 

Allan Hvid

- Det er synd. Jeg har været i kvindefodbold i ti år, og det er synd, at der ikke er mere fokus på det. Man kan se, hvad det gør ved niveauet i Sverige, Norge, Tyskland og USA. Lige så snart der er fokus på det, er der også flere penge til, at man kan træne noget mere, siger Jeppe Christian Abel, der er cheftræner for U16-pigerne i Team Odense Q.

Pigerne på træningslejren kan flere af navnene på de bedste danske landsholdsspillere, og selv om kvindelandsholdets spillere kan måle sig med de bedste i Europa, er niveauet i den bedste danske fodboldliga ikke god nok til den store tv-dækning endnu.

- Kvindelandsholdet har store profiler nu: stjerner og udenlandske professionelle, som er nogle af de bedste i Europa. Det er ikke alle kampene hjemme i 3F Ligaen, der kan matche det, forklarer Allan Hvid.

- Den danske 3F Ligaen har ikke et ligeså højt niveau, som det fodbold vi ser her til EM, og derfor er det ikke relevant for TV 2 Sport at lave nogen fast dækning af 3F Ligaen, uddyber udviklingschefen. 

Odense Q’s elitedivisionshold i 3F Ligaen spiller sæsonens første kamp på udebane mod Kolding Q den 12. august.

- Jeg er sikker på, at kvindefodbolden i Danmark vil få mere opmærksomhed nu, hvor landsholdet igen har klaret sig godt, men en fast dækning af 3F Ligaen kræver også, at der kommer bedre rammer om kvindefodbolden, forklarer Allan Hvid.

Se hele tv-indslaget om træningslejren i Boldklubben Marienlyst herunder: 

02:04

Video: Peter Clowes

Luk video

Opdatering: Artiklen er opdateret med yderligere kommentarer fra Allan Hvid, hvor han forklarer, hvorfor det ikke er relevant for TV 2 Sport at dække den danske kvindeliga fast.