TV 2/FYN: Spareplan uden fyringer

En spareplan på TV 2/FYN faldt onsdag på plads. Den regionale tv-station nedlægger syv stillinger, men undgår fyringer.

Det er den mediepolitiske aftale for de næste fire år, der betyder, at TV 2/FYN skal spare 6,75 millioner kroner om året. I alt bliver syv stillinger nedlagt. Fire redaktionelle medarbejdere og én HK-ansat har alle taget imod en frivillig fratrædelsesordning, mens to ledige stillinger ikke bliver genbesat. Dermed undgår TV 2/FYN fyringer.

- Det er altid en forbandet situation at skulle sige farvel til dygtige og engagerede medarbejdere. Og det er i særlig grad en forbandet situation for os her og nu, fordi TV 2/FYN i det seneste år har været i gang med en kolossal forandring mod en moderne og ambitiøs nyhedsstation. Derfor er sparerunden her en kold spand vand i hovedet på alle medarbejdere, der allerede har ydet - og dagligt yder - en klasseindsats i denne omfattende fornyelse i 2014. Desværre er spareplanen nødvendig, siger Esben Seerup, direktør på TV 2/FYN.

Udover nedlæggelsen af syv stillinger skal TV 2/FYN opnå sparemålet gennem øget samarbejde med landets andre TV2-regioner, nedskæringer i eksterne produktioner, gennem ny teknologi og ved mindre brug af freelance-medarbejdere.

- Når politikerne tildeler os færre midler fremover, må vi reagere, og det gør vi ved en grundig og blivende tilpasning nu, så vi undgår konstante sparerunder de kommende fire år og fortsat har råderum til fornyelse. Målet er selvfølgelig, at seerne mærker mindst muligt til konsekvenserne af spareplanen, siger Esben Seerup, direktør på TV 2/FYN.

Spareplanen blev forhandlet færdig tirsdag og onsdag mellem ledelsen på TV 2/FYN og tillidsrepræsentanterne.

- Det har været vigtigt, at den arbejdsplads, som vi står med bagefter, kan fungere under de bedst mulige forhold. Og at vores kolleger kan se cheferne og os i øjnene, så vi kan komme videre. Vores opgave har selvfølgelig været at minimere det antal kolleger, som til sidst ville stå med en fyreseddel i hånden - og samtidig være realistiske nok til, at TV2/FYN's økonomi vil holde fremover, siger tillidsrepræsentant Pernille Gram.

TV 2/FYN er en af de otte danske regionale public service-stationer. Stationen er udelukkende finansieret via licens, akkurat som Danmarks Radio.

Spareplanens enkeltdele sættes straks i gang, og de fem medarbejdere, der valgte at fratræde, stopper på tv-stationen 1. september 2014.

Oversigt

    Oversigt