TV 2/FYN til Folkemøde

Igen i år er TV 2/FYNs politiske redaktion med på Folkemødet på Bornholm.

TV 2/Fyns politiske redaktion er på vej til Bornholm for at dække Danmarks største politiske festival.

Folkemødet finder sted i den nordbornholmske havneby Allinge og trækker hvert år tusindvis af deltagere fra hele Danmark.

Sidste år besøgte i gennemsnit 25.000 mennesker om dagen Folkemødebyen. 

- Vi er der blandt andet, fordi rigtig mange fynske politikere, organisationer og embedsmænd de kommende dage er tilstede på solskinsøen, siger TV 2/Fyns politiske redaktør Jesper Buch.

Det primære formål med folkemødet er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark ved at beslutningstagere fra erhvervslivet, organisationer og politikere på alle niveauer får mulighed for at mødes med hinanden og borgerne ansigt til ansigt. 

Folkemødet er skabt med inspiration fra den svenske politikeruge ’Almedalsveckan’, der afholdes hvert år på Gotland.

I sommeren 2010 var daværende indenrigsminister Bertel Haarder (V) inviteret til det svenske folkemøde, og han tog ideen med sig hjem til Danmark.

- TV 2/Fyn deltog ikke i folkemødet sidste år på grund af folketingsvalget, men vi er er altså med igen i år, siger Jesper Buch.

Og den politiske redaktion har allerede de første historier i støbeskeen.

- Torsdag har vi for eksempel fokus på de fynske politikere og deres tilstedeværelse. Vi spørger om det pengene er værd midt i en sparetid? Og hvordan kommer det borgerne til gavn, at Assens Kommune bruger godt 82.000 kroner på sin tilstedeværelse, forklarer Jesper Buch.

Du kan følge folkemødet på vores hjemmeside, Facebook og på TV 2/FYN eftermiddag og aften både torsdag og fredag.