I det fynske folks tjeneste

TV 2/FYNs bestyrelsesformand død

Foto: Morten Albek

TV 2/FYNs bestyrelsesformand, Preben Petersen, 59 år, døde torsdag aften.

Dødsfaldet indtraf efter, at Preben Petersen natten til søndag derhjemme blev ramt af en meget voldsom hjerneblødning. Den skyldtes, at en udposning af et blodkar i hjernen, en såkaldt aneurisme, bristede.

Trods hurtig førstehjælp af Preben Petersens hustru og akut indlæggelse på OUH søndag morgen, var blødningen for voldsom. Torsdag aften døde han med sin hustru ved sin side. Foruden hende overleves han af en voksen datter.

Med dødsfaldet mister TV 2/FYN dermed sin formand, og derfor træder næstformand Kent Skov Andreasen, chef for Odense Bibliotekerne, nu ind som konstitueret formand for TV 2/FYN.

Preben Petersen var en ildsjæl, der brændte for folkelighed, oplysning – og for TV 2/FYN, hvor han var medlem af repræsentantskabet lige fra det stiftende møde i 1988.

Her var han i mange år formand for repræsentantskabet og deltog som sådan i bestyrelsesmøderne. I 2014 blev han formelt valgt ind i TV 2/FYNs bestyrelse. Her var han næstformand i 2015 og 2016, hvorefter han overtog formandsposten fra årsskiftet, da Henning Nielsen planmæssigt trådte tilbage.

Foruden TV 2/FYN var hjemmeværnskaptajnen Preben Petersen engageret som formand for FOF Odense-Fredericia-Middelfart, formand for Hjemmeværnsmuseets Venner og med i en række organisationer. Herunder som menighedsrådsmedlem og kasserer i Odense Domsogn. Derfor er det også fra Domkirken i Odense, at han fredag den 11. august kl. 14.00 bisættes.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.