Tv-serie optages på Fyn: 15-årig stikker til søs for at finde sin forsvundne far

En ny tv-serie optaget på Fyn tager os med tilbage til den tid, hvor store sejlskibe var med til at gøre Danmark til en stor søfartsnation.

Den nye tv-serie udspiller sig i 1899, og følger den forældreløse Maries kamp for at finde sin far. Alle tror, han er gået ned med sit skib.

Marie forklæder sig som dreng, og stikker til søs med skonnerten “Haabet”. Det bliver en dramatisk færd fra Danmark til Norge.

- "Haabet" er en fantastisk historie om en ung piges kamp for at bryde fri af den skæbne, tiden og samfundet har bestemt for hende, og i stedet blive en stærk og uafhængig kvinde. Det er en medrivende fortælling om at finde sit ophav, finde sig selv og blive voksen. En eviggyldig udviklingshistorie, der virkelig rører én, siger TV 2s fiktionschef Katrine Vogelsang i en pressemeddelelse.

Tror deres far et omkommet

Seriens hovedperson Marie, der spilles af den debuterende skuespiller Anine Lindvig, er 15 år og bor på et børnehjem med sine to små søskende. Deres far har ikke været hjemme fra havet i tre år, og alle er overbevist om, at han er omkommet i et forlis.

Men det tror Marie ikke. Hun sniger sig ofte ned til havnen med et gammelt, slidt foto af sin far i håb om at finde nogen, der har oplysninger om ham.

Har medvirket i reklamer

Den debuterende skuespillerinde Anine Lindvig er selv 16 år. Hun fik rollen på en helt speciel måde. 

- Jeg arbejdede faktisk som assistent hos et agentbureau, hvor jeg lavede kaffe og den slags. Så hjalp de mig, da der var casting. Jeg har tidligere kun været med i nogle reklamefilm, så det er helt vildt at være med til at lave "Haabet", siger Anine Lindvig til tv2.dk.

I de øvrige roller ses blandt andre Lars Brygmann, Lars Ranthe, Molly Blixt Egelind, Jon Lange, Albert Lindhardt og Kirsten Olesen. 

Fyn bliver kulisse for serien

Optagelserne til tv-serien "Haabet" finder sted flere steder på Fyn. Holdet har allerede været på optagelse ved Bogense Havn og i Den Fynske Landsby. Senere lægger Faaborg Havn, Svendborg Havn, Nyborg Kirke og herregården Broløkke på Langeland kulisse til serien.

"Haabet" bliver en miniserie på fire afsnit på 40 minutter og produceres for TV 2 af Zentropa i co-produktion med FilmFyn og Film i Väst med støtte fra Public Service Puljen. NRK, TV4 Sverige og C More er også med i samarbejdet om tv-serien.

Hovedrollen som den 15-årige Marie spilles af den debuterende skuespiller Anine Lindvig, der forklædt som dreng stikker til søs med skonnerten ’Haabet’ for at lede efter sin far.
Hovedrollen som den 15-årige Marie spilles af den debuterende skuespiller Anine Lindvig, der forklædt som dreng stikker til søs med skonnerten ’Haabet’ for at lede efter sin far.
Foto: Christian Geisnæs / TV 2

Oversigt

    Oversigt