Tv-vært åbner klinik for kvinder med PCO

Tv-værten Cecilie Hother lider af sygdommen PCO. Lørdag åbner hun en klinik i Odense, der skal hjælpe andre kvinder med sygdommen.

Tv-vært Cecilie Hother lider af hormonsygdommen PCO, der er en af de mest udbredte hormonforstyrrende lidelser hos kvinder.

I efteråret stod hun frem og fortalte, at hun lider af PCO, og lørdag åbner hun en klinik, CeriX, i Vintapperstræde i Odense for at hjælpe andre kvinder i samme situation.

- Det er en meget tabubelagt hormonlidelse, fordi den har nogle kosmetiske gener, som går ud over kvindeligheden. Man har tendens til fedme, til acne, til uønsket hårvækst, skæg, hårtab og så videre. Derfor er det ikke noget, der er rigtig rart at tale om, siger Cecilie Hother.

Hun har nu indgået et samarbejde med en specialsygeplejerske om at åbne klinikken Cerix i Odense for at hjælpe andre kvinder i samme situation.

- Jeg synes, der manglede et sted, hvor man ikke blev stigmatiseret. Et sted, hvor man blev passet på, hvis man havde den her lidelse, fortæller hun.

PCO og PCOS
PCO er en af de mest udbredte hormonlidelser blandt kvinder, og op mod 20 procent anslås at lide af sygdommen, der kan vise sig på forskellige måder og blandt andet gøre det svært at blive gravid

Du kan læse mere om PCO og PCOS her

 

 

 

Oversigt

    Oversigt