I det fynske folks tjeneste

TV2-brugerbetaling svært at realisere

En flytning af dele af eller hele TV2 til København kan langt fra redde økonomien. Og netop nyhedsproduktionen i Odense har været TV2's force, mener forsker.

Flytningen af TV2's produktion af morgennyheder fra Odense til TV2 News i København er ikke i sig selv en katastrofe for TV2.

- Men det er første skridt i den forkerte retning.

Sådan lyder vurderingen fra medieforsker ved Aarhus Universitet Frands Mortensen.

I den oprindelige lov om TV2 står der allerede i paragraf 2, at stationen skal være beliggende i Odense. Og det har gennem de seneste 20 år været med til at gøre TV2 så populær, som stationen i dag er, mener Frands Mortensen.

- Det klart, at det er nemmere at dække både Fyn og Jylland bedre, hvis udgangspunktet for journalisterne er Kvægtorvet i Odense. Og hele idéen med at placere TV2 i Odense var, at man i højere grad skulle høre provinsens stemme. Det bliver sværere, hvis større og større dele af nyhederne produceres i København, tilføjer Frands Mortensen.

Om hele TV2's hovedkontor i Odense med tiden skal flyttes til København, er endnu usikkert, men det er med i det idékatalog, som stationen netop har afleveret til Kulturministeriet.