I det fynske folks tjeneste

TV2-brugerbetaling svært at realisere

En flytning af dele af eller hele TV2 til København kan langt fra redde økonomien. Og netop nyhedsproduktionen i Odense har været TV2's force, mener forsker.

Flytningen af TV2's produktion af morgennyheder fra Odense til TV2 News i København er ikke i sig selv en katastrofe for TV2.

- Men det er første skridt i den forkerte retning.

Sådan lyder vurderingen fra medieforsker ved Aarhus Universitet Frands Mortensen.

I den oprindelige lov om TV2 står der allerede i paragraf 2, at stationen skal være beliggende i Odense. Og det har gennem de seneste 20 år været med til at gøre TV2 så populær, som stationen i dag er, mener Frands Mortensen.

- Det klart, at det er nemmere at dække både Fyn og Jylland bedre, hvis udgangspunktet for journalisterne er Kvægtorvet i Odense. Og hele idéen med at placere TV2 i Odense var, at man i højere grad skulle høre provinsens stemme. Det bliver sværere, hvis større og større dele af nyhederne produceres i København, tilføjer Frands Mortensen.

Om hele TV2's hovedkontor i Odense med tiden skal flyttes til København, er endnu usikkert, men det er med i det idékatalog, som stationen netop har afleveret til Kulturministeriet.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.