I det fynske folks tjeneste

TV2-chef: Nødvendigt med statens hjælp

Bankerne har lukket kassen i for TV2, der akut mangler omkring en halv milliard kroner. TV-direktør Merete Eldrup afviser dog risikoen for konkurs.

Direktøren på TV2, Merete Eldrup, bekræfter, at bankernes tålmodighed med stationen for alvor er ved at være sluppet op. TV2 står akut og mangler i omegnen af en halv milliard kroner. Derfor kommer kulturminister Brian Mikkelsen (K) nu tv-stationen til hjælp med et midlertidigt lån fra staten.

- Selvfølgelig er det alvorligt, for vi kan jo ikke umiddelbart skaffe finansieringen selv. Derfor er det nødvendigt, at staten går ind og bakker os op. Men omvendt får vi jo nu også den opbakning, vi har brug for, siger Merete Eldrup til Ritzau.

- Enhver virksomhed har jo brug for, at ejerne bakker op og sender det klare signal, at man ønsker, at virksomheden også fortsat skal være der. Det er det, vores ejer gør i dag, tilføjer hun.

Ifølge medieforsker på Århus Universitet Frands Mortensen tyder ministerens håndsrækning på, at TV2 har været decideret konkurstruet. Det afviser Merete Eldrup dog.

- Jeg synes, at konkurs er et drastisk udtryk. Hvad der var sket, hvis ikke staten havde bakket op, kan jeg ikke forholde mig til, siger Merete Eldrup.