TV2 dømt for at underbetale to kvinder

Kun mændene i afdeling af TV2 fik lønstigning. Nu har kvinderne fået medhold i, at de skulle også skulle have haft flere penge.

Ligebehandlingsnævnet har dømt TV2 til at efterbetale to kvindelige tekstere hver 100.000 kroner for manglende løn i en femårige periode.

Det skriver Ekstra Bladet.dk. Samtidig skal de to kvinder fremover have 1300 kroner mere om måneden, så de kommer på niveau med deres mandlige kolleger.

Beløbet dækker en lønstigning, som to mænd i afdelingen fik i 2005, uden at der blev givet tilsvarende stigninger til de to kvinder. Alle fire har været ansat som tekstere på TV2 i lige mange år, de har sammenfaldende uddannelser, og de udfører nøjagtig samme funktioner for tv-stationen.

TV2 har under sagen ifølge Ekstra Bladet ikke kunnet føre bevis for påstanden om, at de to mænd er bedre kvalificerede end kvinderne.

- Det er min fornemmelse, at denne sag ikke er enestående, og det skal vi undersøge nærmere, siger advokat Anne Marie Nehmet til Ekstra Bladet. Hun har ført sagen for Dansk Journalistforbund.

Journalistforbundet kører også en ligelønssag mod Danmarks Radio.

Her er det Københavns Byret, der har dømt DR for alderschikane, fordi man i en sparerunde konsekvent var gået efter ældre medarbejdere i kulturafdelingen. Det kostede DR 350.000 kroner i erstatning og sagsomkostninger.

Oversigt

    Oversigt